Un bărbat care a fost luat la ocazie într-un autocamion a furat banii şoferului

Un bărbat luat la ocazie într-un autocamion a furat banii şoferului. Bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost prins ulterior de poliţişti, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Sep 24, 2023 - 18:58
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat care a fost luat la ocazie într-un autocamion a furat banii şoferului
Imagine cu caracter ilustrativ

Şoferul autocamionului, un bărbat din Republica Moldova, circula singur în vehicul şi se îndrepta spre Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, iar în zona intersecţiei din localitatea Crasna a acceptat să-l ajute pe cel care îi făcuse semn să oprească.

"Prezumtivul autor a urcat în autocamion, călătorind doar câteva minute pe locul pasagerului, din partea dreaptă, după care, pretextând că nu doreşte să continue călătoria, a fost lăsat la o trecere la nivel cu calea ferată din comuna Olteneşti, în vecinătatea localităţii Târzii.

Înainte să coboare, profitând de neatenţia şoferului, bărbatul cercetat ar fi sustras dintr-o borsetă, situată pe consola superioară a cabinei, mai multe sume de bani, respectiv 590 de euro, 350 lei şi 500 lei moldoveneşti. Conducătorul autocamionului şi-a continuat călătoria, iar când a realizat că a fost victima unei infracţiuni de furt a sesizat un echipaj de poliţie ce acţiona în zonă", se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Poliţiştii l-au găsit ulterior pe bărbat în zona intersecţiei Crasna, pe sensul Bârlad - Vaslui. În urma controlului corporal efectuat asupra individului au fost găsite sumele de bani sustrase. Prejudiciul cauzat în urma săvârşirii infracţiunii a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vătămate.

Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Huşi au luat faţă de bărbatul cercetat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, ulterior acesta fiind plasat sub control judiciar.

Poliţiştii efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, în vederea stabilirii şi probării activităţii infracţionale a bărbatului.

Sursa: DCNews