Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a hotărât Tribunalul Vaslui

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost adus sâmbătă, la Tribunalul Vaslui, unde s-a judecat cererea DNA privind arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Instanța a admis cererea procurorilor, astfel încât baronul va sta în arest preventiv timp de o lună.

Sep 23, 2023 - 20:35
Urmărește-ne peGoogle news
Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a hotărât Tribunalul Vaslui
Foto: Captură Video / aktual24.ro

Tribunalul Vaslui a decis să impună măsura arestului preventiv pentru Dumitru Buzatu. Astfel, baronul local din Vaslui își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.

Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Fostul baron PSD a fost tradat chiar de un prieten vechi, care l-a inregistrat si l-a turnat procurorilor anticorputie.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Baronul local Vaslui a fost aşteptat la sediul Tribunalului de câţiva vasluieni nemulţumiţi, care au cerut arestarea acestuia.

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea c a obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA.