Angajaţii din mai multe sectoare de activitate ar putea pierde până la 400 de lei din salariu după intrarea în vigoare a noului pachet fiscal

Noul pachet fiscal al Guvernului, menit să ajusteze deficitul bugetar pentru a-l aduce la nivelul asumat prin PNRR, ar urma să scadă salariile angajaţilor din mai multe domenii de activitate, din pricina introducerii CAS-ului de 10%.

Sep 22, 2023 - 22:59
Sep 22, 2023 - 23:00
Urmărește-ne peGoogle news
Angajaţii din mai multe sectoare de activitate ar putea pierde până la 400 de lei din salariu după intrarea în vigoare a noului pachet fiscal
Foto: 7Media / Imagine cu caracter ilustrativ

Nu vor mai fi scutiți de plata contribuției de asigurări sociale de sănătate angajații din construcții, din industria alimentară, dar și lucrătorii din sectorul agricol.

Asta înseamnă că am putea să vedem, în perioada imediat următoare, o scădere a salariilor, din moment ce pentru CASS se vor achita 400 de lei în plus, lună de lună. Astfel, veniturile celor din construcții ar putea să scadă cu câteva sute de lei, potrivit unei analize Antena 3.

În anul 2018, guvernanții și firmele de construcții au făcut un acord prin care facilitățile fiscale urmau să fie eliminate gradual, începând cu anul 2025, și până în 2028, dar iată că societățile din domeniul construcțiilor, și așa afectate de lipsa acută de personal, sunt puse acum în fața faptului împlinit și, fie că vor, fie că nu vor, vor trebui să suporte noile contribuții la stat mai devreme decât se așteptau.