Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță excluderea din partid a președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA cu o mită uriașă

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), ar fi fost prins vineri seara, 22 septembrie, de procurorii DNA în timp ce ar fi primit o mită de nu mai puțin de 1,25 de milioane de lei pentru acordarea unui contract.

Sep 22, 2023 - 22:50
Sep 22, 2023 - 22:51
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță excluderea din partid a președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA cu o mită uriașă
Foto: DNA - foto mită Dumitru Buzatu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat rapid după flagrantul procurorilor DNA în cazul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

”Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

Potrivit G4Media, care citează surse judiciare, procurorii ar efectua percheziții la această oră la domiciliul lui Dumitru Buzatu.

Acesta a intrat în Parlament în 1992, acolo unde a stat până în 2012, an de când ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

A criticat în termeni suburbani protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea.