Curtea Constituţională a amânat din nou decizia finală privind cumulul pensiei cu salariul

CCR a amânat, joi, pentru a doua oară, o decizie privind legea cumulului pensie-salariu. CCR a sesizat în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Ambele legi au trecut în iunie de Parlament.

Sep 21, 2023 - 13:52
Urmărește-ne peGoogle news
Curtea Constituţională a amânat din nou decizia finală privind cumulul pensiei cu salariul
Imagine cu caracter ilustrativ

”Amânare pentru 3 octombrie a dosarului nr.1726A/2023

- Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţiile Unite”, a anunţat CCR.

ÎCCJ a sesizat, în 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Ambele legi au trecut în 28 iunie de Parlament, fiind în faza de control al constituţionalităţii, înainte de a fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale, iar în august aceasta a admis, parţial, observațiile legate de modificările aduse legii pensiilor de serviciu.

Preşedintele CCR Marian Enache a explicat atunci că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii.