Generalul Vlad Gheorghiță în presa occidentală: „Suntem pregătiți să folosim toată puterea militară pentru a apăra teritoriul României”

Adjunctul șefului de Stat Major al Armatei Române, generalul Vlad Gheorghiță, susține că, dacă este nevoie, România este „pregătită să folosească toată apărarea militară” pentru a apăra teritoriul României în fața pericolului rusesc.

Sep 18, 2023 - 10:52
Urmărește-ne peGoogle news
Generalul Vlad Gheorghiță în presa occidentală: „Suntem pregătiți să folosim toată puterea militară pentru a apăra teritoriul României”
Foto: Captură Video

Afirmațiile au fost făcute într-un interviu acordat presei suedeze. Potrivit Știrilor Pro Tv, Gheorghiță a precizat că forțele armate române au mutat sute de soldați și echipamente suplimentare în partea de nord a Dobrogei, în apropiere de granița cu Ucraina.

De asemenea, generalul român a declarat că partea română s-a consultat în mod constant cu aliații din NATO și "este dispusă să găsească o soluție pentru a rezista în fața agresiunii rusești".

„Am decis să desfășurăm aproximativ 600 de soldați pentru a ne întări linia de apărare aici, în partea de nord a Dobrogei. De asemenea, am instalat câteva radare, avem apărarea noastră activată și, de asemenea, am avut multe discuții cu partenerii și aliații noștri. Vom găsi o soluție pentru a rezista în fața agresiunii Rusiei. (...) În funcție de nivelul de amenințare, suntem pregătiți să folosim toată puterea militară pentru a apăra teritoriul României”, a declarat generalul Gheorghiță, citat de Știrile Pro TV.