Un blindat NATO a ajuns în curtea unei case din Covasna - Din primele cercetări a reieșit că șoferul militar a încercat să evite coliziunea cu un autovehicul civil

Accidentul s-a petrecut duminică dimineață, 17 septembrie, în timp ce o coloană de blindate se deplasa la un exercițiu de rutină al militarilor francezi și belgieni. Din primele informații, șoferul mașinii blindate a încercat „să evite coliziunea cu o mașină civilă” care a făcut o depășire pe contrasens, au declarat surse oficiale pentru Libertatea.

Sep 17, 2023 - 20:24
Urmărește-ne peGoogle news
Un blindat NATO a ajuns în curtea unei case din Covasna - Din primele cercetări a reieșit că șoferul militar a încercat să evite coliziunea cu un autovehicul civil
Foto: Captură Video

Primele date din anchetă spun că este vorba despre o coloană de 13 vehicule franceze și belgiene care se deplasa pe ruta Cincu-Smârdan pentru a participa la un exercițiu.

La un moment dat, un vehicul belgian din coloană a derapat, a intrat într-un cap de pod și apoi a ricoșat în gardul unei case.

Vehiculul blindat NATO este avariat doar la sistemul de direcție, iar o remorcă va veni să ridice mașina blindată de la locul incidentului, susțin sursele Libertatea.


Surse apropiate anchetei au precizat pentru Libertatea că șoferul mașinii blindate a încercat „să evite coliziunea cu o mașină civilă” care a făcut o depășire pe contrasens.


Militarii erau într-un convoi care plecase din Cincu pentru un exercițiu în Smârdan.

„Este vorba despre un blindat belgian, care a derapat și a rupt un gard al unei case dintr-o comună din Covasna. Nu au fost victime”, au declarat sursele citate.

Coloana mergea spre un exercițiu de rutină și aparține grupului de Luptă al NATO din România, care are Franța drept națiune-cadru și din care fac parte și militarii belgieni cantonați la Cincu.

Nu este primul incident de acest fel care are loc în România în ultima perioadă. Un alt vehicul militar aparținând NATO a fost implicat, luna trecută, într-un accident în județul Bacău, mai precis în comuna Urechești, de lângă Onești. Atunci, unul dintre vehicule s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului, dar nu au fost răniți.

Sursa: Libertatea