Polițiștii și procurorii DIICOT fac percheziții la adolescenții care au vândut droguri în Capitală și pe litoral

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT au făcut joi dimineață, 14 septembrie, 11 percheziții domiciliare „pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției”. Familia lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat dubla tragedie de la 2 Mai, este vizată de percheziții, au precizat surse apropiate anchetei pentru Libertatea.

Sep 14, 2023 - 07:47
Sep 14, 2023 - 07:53
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii și procurorii DIICOT fac percheziții la adolescenții care au vândut droguri în Capitală și pe litoral
Foto: Captură Video

Perchezițiile au avut loc în București.

„Operațiunea Hidra, derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, a transmis Poliția Română.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru Libertatea că perchezițiile au fost la unii dintre tinerii cu care se afla Vlad Pascu la mare, dar și la distribuitorul lor.

În plus, mama lui Vlad Pascu este acuzată de „infracțiuni contra înfăptuirii justiției” și că a încercat să șantajeze martori în cauza pe droguri în care e vizat fiul ei, susțin sursele Libertatea.

Matei-Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe 19 august, lângă stațiunea 2 Mai şi i-a ucis pe doi dintre ei. El fost cercetat în februarie 2022 de DIICOT pentru deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu. Procurorii au dispus însă renunțarea la urmărirea penală susținând că era vorba de o cantitate mică de droguri.


Operațiunea Hidra vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

La data de 14.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, în două cauze, astfel:

Într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziții domiciliare,  mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri.

În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv: punerea la dispoziție a locuinței in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect.

Față de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, iar pentru cel de al doilea pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri.

La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București.

Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.