Emmanuel Macron spune că drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile Olimpice de la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat că 'drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile Olimpice de la Paris' deoarece Rusia 'nu îşi are locul într-un moment în care comite crime de război', relatează AFP.

Sep 7, 2023 - 10:31
Urmărește-ne peGoogle news
Emmanuel Macron spune că drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile Olimpice de la Paris
Foto: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Întrebat despre prezenţa posibilă a atleţilor ruşi la nivel individual, şeful statului francez a răspuns, potrivit unui interviu acordat cotidianului L'Equipe şi publicat miercuri seara: 'Doresc ca aceasta să fie o decizie în conştiinţa lumii olimpice (...) nu este statul gazdă cel care trebuie să decidă ceea ce trebuie să facă CIO (...) am încredere deplină în Thomas Bach', preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional.

Preşedintele Macron a afirmat, de asemenea, că doreşte ca ucrainenii să împărtăşească această opinie.

'Evident, nu poate exista drapelul Rusiei la Jocurile de la Paris, cred că există un consens', a spus preşedintele Macron în acest interviu pentru ziarul sportiv, 'pentru că Rusia ca ţară nu îşi are locul într-un moment în care a comis crime de război, când a deportat copii'.

'Adevărata întrebare pe care lumea olimpică va trebui să o tranşeze este ce loc să acorde acestor sportivi ruşi care uneori s-au pregătit o viaţă întreagă şi pot fi de asemenea victimele acestui regim', a continuat el. Dar cum să facem diferenţa între sportivii ruşi complici şi victimele regimului?

'Aceasta este adevărata întrebare şi, prin urmare, aici lumea olimpică are, în conştiinţă, opinia sa de dat şi garanţii de precizat', explică şeful statului: 'Şi aceasta trebuie înţeles de către ucraineni (...) Acesta este exerciţiul de echilibristică pe care va trebui să-l facem', a conchis preşedintele francez.

Președintele francez Emmanuel Macron s-a prăbușit în sondaje.

O majoritate covârșitoare a cetățenilor francezi nu au încredere în președintele Macron pentru a menține legea și ordinea în țară, a constatat un sondaj, conform RMX.

Rezultatele sondajului CSA realizat pentru CNEWS vin la scurt timp după ce președintele francez a promis că va restabili ordinea în țară după săptămâni de revolte în masă declanșate de uciderea a unui adolescent de către poliție, în urma unei opriri în trafic.

„Prima lecție pe care o trag din asta este ordinea, ordinea, ordinea”, le-a spus Macron jurnaliștilor de la TF1 și France 2 în timpul unui interviu în Noua Caledonie.

Angajamentul, totuși, nu pare să fi rezonat cu publicul francez, 70% dintre cetățeni spunând că au puțină încredere în capacitatea sa de a schimba lucrurile.

Sursa: DCNews