Polonia a eliminat impozitul pe achiziția de proprietăți pentru cei care cumpără pentru prima dată o locuință - Guvernul polonez încearcă să sprijine cuplurile tinere

Scutirea de taxe se va aplica doar celor care cumpără pentru prima dată și a intrat în vigoare la 1 septembrie. Înseamnă că noii veniți pe piața imobiliară nu vor trebui să plătească guvernului 2% din prețul de achiziție a proprietății.

Sep 6, 2023 - 12:35
Urmărește-ne peGoogle news
Polonia a eliminat impozitul pe achiziția de proprietăți pentru cei care cumpără pentru prima dată o locuință - Guvernul polonez încearcă să sprijine cuplurile tinere
Imagine cu caracter ilustrativ

Consilierii fiscali consideră că reforma va stimula mișcarea la capătul inferior al pieței imobiliare și va oferi sprijinul atât de necesar potențialilor proprietari într-un moment în care prețurile proprietăților au crescut.

„Economiile vor fi considerabile. Oricine cumpără o proprietate în valoare de 100.000 de euro va economisi 2.000 de euro, iar oricine cumpără una cu 200.000 de euro va economisi 4.000 de euro.", a declarat consilierul fiscal Piotr Juszczyk la Radioul Polonez.

Cu toate acestea, guvernul a anunțat, de asemenea, că taxa de cumpărare a proprietății va fi crescută la 6% pentru oricine își achiziționează a șasea sau mai multe proprietăți. Obiectivul este de a descuraja speculațiile pe piața imobiliară.

Reformele ulterioare impun ca toate locuințele construite să fie mai mari de 25 de metri pătrați. Acest lucru este menit să stopeze exploatarea micilor proprietăți comerciale care sunt folosite pentru a fi locuite.

Alte reglementări care au fost anunțate includ creșterea distanței obligatorii dintre clădirile de pe terenurile adiacente de la 4 la 5 metri, potrivit Rmx.news.

Sursa: DCNews