Guvernul a stabilit noi sancțiuni pentru șoferii nepregătiți corespunzător pentru iarnă

Guvernul a stabilit noi sancțiuni pentru șoferii care intră pe drumuri închise circulației și rămân blocați, ori nu-și echipează mașinile cu lanțuri atunci când este vremea rea și provoacă astfel accidente în trafic.

Sep 6, 2023 - 09:05
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul a stabilit noi sancțiuni pentru șoferii nepregătiți corespunzător pentru iarnă
Foto: Liviu Nanu

Începând cu această iarnă, conducătorii auto vor plăti, pe lângă amendă, și costul intervenției drumarilor care vin să îi scoată dintre nămeți. Totuși, deocamdată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu poate spune cât costă o asemenea operațiune.

Măsura vine în contextul în care la fiecare episod de ninsoare puternică, sute de mașini rămân blocate pe drumurile înzăpezite. Deși polițiștii încearcă să îi tragă pe dreapta pe cei care se aventurează în viscol, mulți nu se lasă convinși, așa că ajung de multe ori înghețați pe marginea drumului, unde așteaptă intervenția drumarilor pentru a putea ieși din nămeți.

Ordonanța de Guvern adoptată recent vine cu nota de plată pentru acești șoferi. Potrivit actului normativ, în 30 de zile de la intervenția salvatoare, administratorul drumului va calcula cât a costat totul. Factura va fi trimis șoferilor indisciplinați ori societății de asigurări care a emis polița RCA și va trebui să fie achitată în 15 zile.

Ordonanța stabilește și o amendă pentru șoferii care intră pe drumurile închise circulației din cauza viscolului ori rămân înzăpeziți din cauza mașinilor nepregătite pentru iarnă. Aceasta este cuprinsă între 2.000 și 6.000 de lei.

Sursa: DCNews