Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Nu vreau să mai aud de vreun pensionar că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia

Alina Gorghiu a dezvăluit că în acest moment sunt în curs de soluționare 12.600 de dosare care solicită recalcularea pensiilor.

Sep 2, 2023 - 19:43
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Nu vreau să mai aud de vreun pensionar că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu afirmă sâmbătă că nu vrea să mai audă de vreun pensionar din România că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia. Ea precizează că în prezent, sunt în curs de soluţionare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor, iar circa 6300 au fost depuse numai anul acesta, din totalul de 1 milion de dosare.

”Ca ministră a justiţiei, nu vreau să mai aud de vreun pensionar din România că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia. În prezent, în sistemul de justiţie sunt în curs de soluţionare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor. Dintre acestea, circa 6300 au fost depuse numai anul acesta, din totalul de 1 milion de dosare. De la 1 ianuarie 2011, instanţele româneşti au judecat peste 109 mii dosare având ca obiect recalcularea pensiilor. Foarte multe pierdute de statul român”, scrie ministrul pe Facebook.

Alina Gorghiu arată că ”doar în Argeş, anul trecut, cheltuielile de judecată pe care trebuie să le plătească statul român ajung la 1,4 mil de lei”.

”Îi mulţumesc domnului preşedinte Victor Paul Dobre pentru invitaţia de a fi alături de Organizaţia Seniorilor Liberali, în cadrul Şcolii de Vară! Felicitări tuturor colegilor seniori pentru bunele exemple pe care ni le oferiţi! Unii aleg să vorbească despre pensionari, despre seniori doar în termeni de categorii vulnerabile şi de pensii. Nu e aşa! Sunteţi o resursă extraordinară pentru societate”, mai spune Gorghiu.