Falsul chirurg, Matteo Politi, nu va fi extrădat în România - Acesta va face închisoare în Italia

Instanța din Veneția a respins cererea de extrădare a falsului chirurg italian. Politi a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune după ce a operat mai multe persoane fără să aibă studii în domeniu. El a fost prins de oamenii legii din Italia în timp ce se afla cazat la un hotel din Veneția unde și lucra.

Sep 1, 2023 - 12:24
Urmărește-ne peGoogle news
Falsul chirurg, Matteo Politi, nu va fi extrădat în România - Acesta va face închisoare în Italia
Foto: Matteo Politi

Potrivit presei italiene, în fața Curții, Matteo Politi a declarat că este victima unei conspirații, încercând să scape nu doar de extrădare, ci și de pedeapsă. Falsul chirurg a pretins că a fost atras într-o afacere și apoi denunțat. El a continuat să susțină ideea că a urmat facultatea în Kosovo și are diplomă care să ateste studiile sale medicale.

Matteo Politi a fost depistat de asistente în 2019, atunci când acestea și-au dat seama că nu știe să-și pună nici măcar mănușile chirurgicale.Imediat după ce a aflat că va fi arestat, Politi a vrut să fugă din țară cu trenul însă autoritățile l-au prins.

În același an, a fost condamnat la închisoare după ce a încasat sume de zeci de mii de euro pentru operațiile estetice pe care le efectua fără să aibă studii medicale la spitale și clinici private din Capitală. A reușit însă să fugă în Italia.