Donald Trump, după ce a fost amprentat şi fotografiat ca inculpat: Nu am făcut nimic greşit

Donald Trump a postat joi pe platforma X (fostă Twitter) pentru prima dată în mai bine de doi ani, publicând fotografia sa istorică făcută într-o închisoare din Atlanta, relatează AFP.

Aug 25, 2023 - 07:10
Urmărește-ne peGoogle news
Donald Trump, după ce a fost amprentat şi fotografiat ca inculpat: Nu am făcut nimic greşit
Foto: X (Twitter)

Fostul preşedinte nu mai postase un mesaj pe reţeaua sa de socializare preferată din ianuarie 2021, la câteva zile după atacul asupra Congresului american lansat de susţinători ai săi.

Fotografia judiciară a fostului preşedinte american Donald Trump, făcută în timpul scurtei sale şederi într-o închisoare din Georgia, unde a fost inculpat pentru presiunile electorale din 2020, a fost dată publicităţii joi seara.

Instantaneul istoric, în care miliardarul apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american.

Acest "mugshot" realizat în serviciile şerifului capitalei statului Georgia a apărut instantaneu pe primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor de socializare.

Eliberat pe o cauţiune de 200.000 de dolari, favoritul alegerilor primare republicane pentru alegerile prezidenţiale din 2024 a părăsit rapid această închisoare din Atlanta într-un convoi şi în condiţii de înaltă securitate.

Trump este "înregistrat" ca orice inculpat urmărit penal, cu caracteristicile sale fizice detaliate: 1m90, 98 kg, păr blond şi numărul de înregistrare P01135809.

Imediat după ce a trebuit să treacă prin această procedură legală şi înainte de a se îmbarca din nou în avionul sau privat, Donald Trump a denunţat un "simulacru de justiţie" şi o "ingerinţă electorală" din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

"Nu am greşit cu nimic" punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 câştigate de Joe Biden, a dat asigurări miliardarul republican acuzat că a încercat să modifice rezultatele acestor alegeri.

Înainte de Donald Trump, mai mulţi dintre cei 18 coacuzaţi în acest proces au trecut în această săptămână prin închisoarea din comitatul Fulton, o unitate supraaglomerată şi cunoscută pentru condiţiile insalubre.

Toţi au fost acuzaţi pe 14 august de încercări ilegale de a modifica rezultatul alegerilor din 2020, câştigate în acest stat cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Donald Trump a fost arestat pentru scurt timp joi într-o închisoare din Atlanta pentru campania sa electorala din 2020 în statul american Georgia, potrivit unui document al biroului şerifului, relatează AFP.

Fostul preşedinte, care a fost măsurat şi cântărit în această secvenţă istorică, urmează să fie eliberat pe cauţiune. Fotografia sa judiciară ar urma să fie făcută publică.

El a denunţat un "simulacru de justiţie" şi o "ingerinţă electorală" din partea autorităţilor statului Georgia care l-au inculpat.

"Nu am făcut nimic rău" punând la îndoială rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020 câştigate de Joe Biden, a dat asigurări candidatul miliardar la Casa Albă.

Sursa: Stirile TVR