BBC: Evgheni Prigojin, şeful Wagner, ar fi murit după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în Rusia

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbuşit miercuri seară, 23 august, în regiunea Tver, a anunțat agenția de presă rusă TASS. Momentul în care aeronava s-a prăbușit a fost surprinsă într-o înregistare video, publicată pe rețelele sociale.

Aug 23, 2023 - 23:37
Urmărește-ne peGoogle news
BBC: Evgheni Prigojin, şeful Wagner, ar fi murit după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în Rusia
Foto: Captură video

La bord se aflau zece oameni, iar toți au murit, anunțase Ministerul rus pentru Situații de Urgență, înainte ca presa rusă să transmită că Prigojin se afla la bord. Din ultimele informații, Evgheni Prigojin a murit. 

De asemenea, informaţiile preliminare obţinute de ministerul rus pentru situaţii de urgenţă arată că nu există supravieţuitori.

Momentul prăbușirii a fost surprins în imagini de martori, iar apoi publicate în special de canalele ruse de Telegram Base și Mash. Ele au fost preluate pe scară largă de mai multe publicații și jurnaliști internaționali, pe Twitter.

Pe canalul de Telegram apropiat de gruparea Wagner, „Gray Zone”, sunt vehiculate informații că avionul a fost doborât de sisteme antiaeriene rusești, informații neconfirmate oficial, subliniază BBC.

Prigojin a condus în iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse, însă în urma unei intervenţii a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi-a oprit după câteva ore subordonaţii care se îndreptau spre Moscova.