Un șofer lăsat fără permis pentru alcool a demonstrat pe baza probelor de sânge că alcoolemia provine cel mai probabil de la lichidul de parbriz

Un șofer din Oradea, amendat și lăsat fără permis, a demonstrat, pe baza probelor de sânge, că alcoolemia sa este zero, iar alcoolemia de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat provine, cel mai probabil, de la lichidul de parbriz.

Aug 16, 2023 - 09:25
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer lăsat fără permis pentru alcool a demonstrat pe baza probelor de sânge că alcoolemia provine cel mai probabil de la lichidul de parbriz
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit bihon.ro, șoferul a fost oprit de un echipaj de Poliție Rutieră pe Calea Clujului, din Oradea. Când i-au cerut actele conducătorului auto, polițiștii au simțit miros de alcool venind din interiorul mașinii, așa că i-au cerut bărbatului aflat la volan să sufle în fiolă.

Șoferul le-a explicat agenților că înainte cu două minute de a fi oprit își spălase parbrizul cu soluție de iarnă și că, de fiecare dată când folosea lichidul respectiv, în mașină se simțea acel miros specific. Le-a și arătat urmele de soluție de pe parbriz și a acceptat să facă testul.

Aparatul a indicat o valoare de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat. Polițiștii i-au întocmit un proces verbal prin care l-au amendat cu 1305 lei și i-au reținut carnetul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

Știindu-se nevinovat, bărbatul a cerut să îi fie recoltate probe de sânge, rezultatul fiind zero. Cu rezultatul analizelor de sânge în mână, bărbatul s-a dus în instanță, unde a obținut anularea sancțiunii. Sentința nu este definitivă.

„În ipoteza în care rezultatul mijlocului tehnic utilizat în mod corect de agentul constatator este în contradicţie cu rezultatul obţinut în urma prelevării probelor biologice, se va da eficienţă rezultatului probelor biologice”, se arată în sentința Judecătoriei Oradea.