Mesajul lui Nicolae Ciucă la cinci ani de la protestul din 10 august 2018: Rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României

Nicolae Ciucă, Preşedinte al Senatului și lider PNL, afirmă că 10 august 2018 rămâne o 'pată întunecată în istoria recentă a României', subliniind că instituţiile şi clasa politică au datoria să apere dreptatea. Potrivit acestuia, un astfel de moment nu trebuie să se repete.

Aug 10, 2023 - 11:20
Urmărește-ne peGoogle news
Mesajul lui Nicolae Ciucă la cinci ani de la protestul din 10 august 2018: Rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României
Foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

'Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României. A fost un eşec al democraţiei noastre şi un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetăţeni şi instituţiile statului. Cetăţenii şi-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare şi au apărat independenţa justiţiei. Violenţa împotriva unor manifestanţi paşnici, ca şi agresiunea asupra celor care apără legea sunt inacceptabile într-o democraţie liberală autentică. Toţi cetăţenii trebuie protejaţi în exerciţiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzaţi şi intimidaţi. Democraţia este puternică atunci când cetăţenii sunt liberi să îşi exprime ideile, opiniile', a scris Nicolae Ciucă, joi, pe pagina Facebook.

Acesta a mai menționat că trebuie să învățăm din greșeli și că un astfel de moment nu trebuie să se repete. 

'Suntem datori, moral, legal şi instituţional, clasă politică şi instituţii deopotrivă, să apărăm dreptatea şi să nu mai permitem niciodată ca un astfel de moment nefast să se repete. Suntem datori să învăţăm din greşelile trecutului şi să construim o societate în care libertatea individuală să fie cu adevărat valoarea supremă pe care instituţiile statului să o protejeze şi să o dezvolte pentru viitor', a mai transmis Nicolae Ciucă.