Dmitri Peskov spune că Rusia nu dorește să mai anexeze și alte teritorii ucrainene, ci doar să controleze ce a înscris în Constituție

Dmitri Peskov și Mykhailo Podoliak au vorbit despre teritoriile ucrainene ocupate de Federația Rusă începând cu anul 2014.

Aug 6, 2023 - 23:16
Urmărește-ne peGoogle news
Dmitri Peskov spune că Rusia nu dorește să mai anexeze și alte teritorii ucrainene, ci doar să controleze ce a înscris în Constituție
Foto: MFA Russia

Oficialii de la Kiev și Moscova au făcut astăzi declarații cu privire la teritoriile Ucrainei anexate de Rusia, demonstrând că cele două țări nu au făcut progrese în a ajunge la un acord de pace, scrie Sky News.

În timp ce discuțiile de pace din Arabia Saudită au continuat la Djedda, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru The New York Times că Moscova nu încearcă să anexeze alte regiuni ucrainene, după ce a anexat deja Crimeea, Donețk, Luhansk, Herson și Zaporizhzhi, în 2014 și 2022.

Peskov a spus că Rusia nu încearcă să cucerească și alte teritorii, ci mai degrabă dorește „să controleze toate pământurile pe care le avem înscrise acum în constituția noastră ca fiind ale noastre”.

Mykhailo Podoliak, un consilier al președintelui Zelenskyi, a răspuns că „nu există teritorii ale Ucrainei înscrise în constituția Rusiei”.

„Există doar teritorii ocupate temporar ale Ucrainei unde au loc ostilități active. Teritoriile vor fi eliberate”, a spus el.

Sursa: DCNews