Amenzi pentru românii care își vând voucherele de vacanță - Vanzarea acestora se sancționează cu amenzi de peste 13.000 de lei

Fenomenul vânzării voucherelor de vacanţă a luat amploare în România. Tot mai multe persoane publică anunţuri pe site-urile de mică publicitate sau pe reţelele de socializare, aşteptând oferte din partea cumpărătorilor.

Aug 6, 2023 - 12:03
Urmărește-ne peGoogle news
Amenzi pentru românii care își vând voucherele de vacanță - Vanzarea acestora se sancționează cu amenzi de peste 13.000 de lei
Imagine cu caracter ilustrativ

De cele mai multe ori, cei care vând voucherele aleg să renunţe la o parte din valoarea lor, pentru a atrage cumpărătorii. În cele mai multe anunţuri putem sesiza o diferenţă de aproximativ 500 de lei între valoarea voucherelor şi suma solicitată de vânzător.

O parte din vină o poartă şi cei care deţin unităţi de cazare, ce acceptă tichetele de vacanţă chiar dacă aceste nu sunt prezentate de către titular. Cei care se întreabă dacă voucherele sunt transmisibile pot găsi răspunsul foarte simplu, accesând turism.gov.ro.

,,NU! Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei„, se precizează pe turism.gov.ro

Aceeași sursă explică modul în care aceste documente pot fi folosite legal.

”Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit.

Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei”, se arată pe site-ul turism.gov.ro.

Sursa: ziare.com