Sute de grame de droguri, captura polițiștilor, la Untold - Sute de pastile ecstasy, „cristale” și canabis

Cum era de așteptat traficanții de droguri nu au ocolit nici în acest an cel mai mare festival de muzică din România.

Aug 6, 2023 - 11:39
Aug 6, 2023 - 11:39
Urmărește-ne peGoogle news
Sute de grame de droguri, captura polițiștilor, la Untold - Sute de pastile ecstasy, „cristale” și canabis
Foto: DIICOT

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Cluj-Napoca a fost prins cu sute de comprimate de droguri noi pe care intenționa să le vândă consumatorilor prezenți la Untold.

”În contextul unui festivalul de muzică, la data de 5 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au derulat acțiuni pentru prevenirea și combaterea traficului de droguri, realizând o prindere în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca.

Polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce ar fi efectuat operațiuni de comercializare de substanțe psihoactive, fiind descoperite asupra sa 10 pastile ecstasy și 5 grame cristal (3CMC)”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Astfel, împreună cu luptatorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj - Serviciul pentru Acțiuni Speciale și specialiștii criminaliști, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate 454 de comprimate de ecstasy, 153 de grame de cannabis, 160 de grame de 3-CMC, 92 de grame de rezină de cannabis, 3 cântare de înaltă precizie, 6 grindere, 2 laptop-uri, 4.750 de lei, precum și alte obiecte.

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi comercializat ecstasy și 3-CMC, pentru sume cuprinse între 600 și 1.600 de lei.

De asemenea, în perioada mai-iulie 2023, ar fi comercializat canabis, pentru sume cuprinse între 20 și 50 de lei pentru un gram.

În baza probatoriului administrat, pe numele bărbatului de 33 de ani a fost emisă ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.