Cum arată marea austeritate - Sporurile de mii de lei din Parlament nu vor fi tăiate

Culmea ironiei atunci când vorbim despre măsurile de austeritate pregătite de Guvern. În timp ce românii de rând vor avea de suferit, sporurile parlamentarilor rămân neatinse.

Aug 5, 2023 - 17:37
Urmărește-ne peGoogle news
Cum arată marea austeritate - Sporurile de mii de lei din Parlament nu vor fi tăiate
Foto: Camera Deputaților/ imagine cu caracter ilustrativ

Marea austeritate e doar pentru fraieri! Șefii Camerei Deputaților sunt ocoliți de măsurile de reducere a cheltuielilor și rămân cu sporurile uriașe. 80% dintre ei încasează lunar o mie de lei doar din sporul de doctorat. În plus, cei mai mulți beneficiază și de alte sporuri nesimțite. 

Cu o gaură uriașă la bugetul de stat, executivul a prezentat un set de măsuri prin care vrea să scadă cheltuielile bugetarilor. Una dintre măsuri vizează eliminarea unor sporuri, dar și plafonarea celorlalte. Chiar și așa, mulți dintre șefii din Parlament vor fi ocoliți de austeritate.

Opt din 11 șefi ai Camerei Deputaților, în frunte cu directorul general și alți directori și șefi de departamente primesc 950 de lei pe lună doar pentru că sunt doctori. În plus, și sporurile pentru condiții vătămătoare sunt uriașe: pornesc de la 1.500 de lei pentru un șef, și pot ajunge până la 3.000 de lei pentru secretarul Camerei Deputaților.