Un bărbat recalcitrant, încătușat de polițiști, a făcut infarct și a murit la spital - Concluziile medico-legale preliminare arată moarte neviolenta datorată miocarditei

Un bărbat de 55 de ani din Alba care, în urma unui apel la 112, a fost imobilizat de poliţişti pentru a fi transportat la spital, a decedat la sediul unităţii medicale din Cugir.

Aug 2, 2023 - 12:13
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat recalcitrant, încătușat de polițiști, a făcut infarct și a murit la spital - Concluziile medico-legale preliminare arată moarte neviolenta datorată miocarditei
Imagine cu caracter ilustrativ

Incidentul a avut loc marți, 1 august, în jurul orei 19.30. Bărbatul făcea scandal acasă, la fața locului fiind solicitați polițiștii. Aceștia au intervenit la locuința bărbatului au aplanat conflictul și l-au dus la spital cu o autospecială SMURD.

Acolo a fost pus într-un cărucior cu rotile, încătușat și transportat spre camera de gardă. La câteva minute de la ajungerea în unitatea medicală, bărbatul a făcut infarct și a decedat.

„La data de 1 august, în jurul orei 17,30, Poliţia Oraşului Cugir a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că în interiorul unui apartament din oraş o persoană cu probleme medicale se manifestă agresiv. La faţa locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir şi un echipaj SMURD, în interiorul apartamentului fiind găsit un bărbat, de 55 de ani, în stare de ebrietate, care se manifesta agresiv verbal şi fizic, motiv pentru care a fost imobilizat şi s-a luat decizia conducerii sale la spital, cu echipajul SMURD", a transmis IPJ Alba.

În sediul unităţii medicale, bărbatului i s-a făcut rău, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare la care nu a răspuns.

”Potrivit concluziilor medico-legale preliminare, moartea bărbatului a fost neviolentă şi s-a datorat miocarditei", se arată în comunicat. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru ucidere din culpă. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.