Bărbatul din Suceava care a lovit un polițist cu sabia în cap, la o descindere, a fost condamnat la 17 ani de închisoare

După mai bine de jumătate de an de amânări, Tribunalul Botoșani a dat soluția în cazul lui Alexandru Huțuleac, zis ”Duțu”, individul care în decembrie 2017 a lovit cu sabia în cap un polițist de la ”mascați” în timpul unei descinderi, informează Monitorul de Suceava.

Iul 31, 2023 - 23:06
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbatul din Suceava care a lovit un polițist cu sabia în cap, la o descindere, a fost condamnat la 17 ani de închisoare
Imagine cu caracter ilustrativ

Huțuleac a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de ultraj în forma tentativei de omor, pentru care a primit 15 ani, respectiv trafic de persoane, pedeapsa în acest caz fiind de 6 ani. În final, el va avea de executat 17 ani de închisoare.

Acesta a mai fost obligat de instanță să-i achite lui Dan Ciprian Sfichi, polițistul pe care l-a lovit cu sabia în cap, suma de 9.000 de lei, cu titlu de daune materiale, și 50.000 de euro cu titlu de daune morale, dar și suma de 57.720 de lei, bani pentru tratamentul medical al celui agresat. ”Duțu” este liber încă de anul trecut după ce a stat arestat aproximativ patru ani și jumătate, dar pe numele său există o serie de interdicții care au legătură cu măsura controlului judiciar sub care se află. Mai trebuie spus că judecătorul a constatat încetarea procesului penal pentru infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv loviri sau alte violențe, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii faptei.

Soluția de la Tribunalul Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Certificatul medico-legal a indicat că polițistul a suferit leziuni care au necesitat 100-110 zile de îngrijiri medicale.

Alexandru Huțuleac a declarat că nu a știut că cei care îi sparg ușa sunt polițiști, ci rivali veniți să-l omoare. Acesta a mai spus că nu ar fi lovit cu sabia dacă știa că la ușa sa sunt polițiști. În plus, susține că îl cunoștea pe polițistul lovit cu sabia, care este tot din Rădăuți, iar ambii mergeau la aceeași sală de forță.

Sursa: G4Media