Katalin Novák, președinta Ungariei, a înotat 5 kilometri cu bodyguarzii după ea - Reacția presei de la Budapesta

Președinta Ungariei Katalin Novák a parcurs înot distanța de 5,2 kilometri pe Lacul Balaton, însoțită de bodyguarzii ei, potrivit ziarului ungar Blikk. Publicația mai notează că cei doi bodyguarzi nu s-au îndepărtat de președinte nici în apă și nici pe mal.

Iul 28, 2023 - 11:35
Urmărește-ne peGoogle news
Katalin Novák, președinta Ungariei, a înotat 5 kilometri cu bodyguarzii după ea - Reacția presei de la Budapesta
Foto: Novák Katalin / Facebook

Ziarul ungar ”Népszava” s-a adresat oficiului preşedintelui Katalin Novák, care a transmis: Legea prevede că președintele Ungariei are dreptul la protecție personală atât în cadrul programelor sale oficiale, cât și în cadrul celor private, ceea ce este în concordanţă și cu practicile internaționale, deoarece șeful de stat al unei țări este de obicei o persoană protejată. Protecția personală a președintelui Ungariei este asigurată de Centrul pentru combaterea terorismului (TEK).

”În vederea protejării vieţii şi integrităţii fizice, președintele Ungariei are dreptul la protecție personală 24 de ore din 24, atât în ​​programele sale oficiale, cât și private, protecţie ce se extinde şi asupra călătoriilor sale în străinătate”, a precizat Preşedinţia ungară, citată de G4Media.

Ziarul ”Népszava” s-a adresat şi TEK pentru a afla, cum organizează protecția șefului statului și au confirmat că mai mulți bodyguarzi au urmărit-o îndeaproape pe preşedinta ţării în timpul traversării înot a Lacului Balaton.

”Protecția permanentă acoperă protecția vieții și integrității fizice a persoanei protejate, protecția locului său de reședință, a rutei sale de transport, a locației programelor desfășurate cu participarea sa și a acordării de asistență medicală în timpul programului său. TEK colectează, analizează și evaluează permanent datele și informațiile cu privire la vulnerabilitatea persoanei protejate. Măsurile luate în legătură cu protecţia şefului statului la un anumit eveniment depinde de informaţiile obţinute şi relevante din punct de vedere a îndeplinirii sarcinii, precum şi de gradul de ameninţare şi de evaluarea complexă a situației individuale”, a scris TEK în răspunsul său.