Mesaj de la spitalul județean din Sfântu Gheorghe: Lăsați copiii să se bucure de o înghețată! În ciuda miturilor urbane, nu faci roșu în gât nici de la înghețată, nici de la apa rece!

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a postat, marți, pe pagina de Facebook, câteva precizări privind cauzele pentru care copiii fac „roșu în gât”, subliniind că acest lucru nu se întâmplă nici de la înghețată, nici de la apa rece.

Iul 25, 2023 - 14:28
Urmărește-ne peGoogle news
Mesaj de la spitalul județean din Sfântu Gheorghe: Lăsați copiii să se bucure de o înghețată! În ciuda miturilor urbane, nu faci roșu în gât nici de la înghețată, nici de la apa rece!
Imagine cu caracter ilustrativ

Igiena mâinilor este cea mai importantă pentru a preveni „roșul în gât”.

„În cazul unui gât iritat, o înghețată are mai mult potențial să aline pe moment durerea decât ceva fierbinte”, se arată în mesaj.

„Așadar, lăsați copiii să se bucure de o înghețată (mai ales vara), dar asigurați-vă că au parte de igienă corespunzătoare”, încheie spitalul.

Postarea integrală:

????̂???????????????????????? ???????????????? ???? ????????̆ ???????????????????? ????????̆ (???????????? ????????????????????????????????) ????̂???? ???????????????????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????❌???????? ???????????????? ????????????̦???? ????̂???? ????????̂???? ???????????????? ???????? ???????? ????̂????????????????????̦????????????̆ ????, ???????????????? ???????? ???????? ???????????? ???????????????? ????!
Cu siguranță fiecare dintre noi am auzit de la părinți sau bunici că nu avem voie să mâncăm înghețată sau să bem apă rece pentru că o să ne doară gâtul. Adevărul este că durerile în gât nu apar pentru că în urmă cu o zi sau două au fost consumate alimente reci, cauzele fiind cu totul altele. Iată câteva dintre ele:
???? ???? ????????????????????????̦???????? ????????????????????????????????????????̆ ???????????? ????????????????????????̆. „Roșul în gât” se poate transmite fie prin contact direct cu
persoana bolnavă, fie prin folosirea obiectelor contaminate de aceasta: un pahar de băutură, tacâmuri, sticle de apă/suc.
????‍???? ???????????????????????????????????????? ???????? ????????????????̆ este mult mai iritant pentru gât și favorizează uscarea și, implicit, iritarea lui. Dacă un copil este cunoscut cu probleme din sfera ORL care cauzează respiratul pe gură (polipi nazali, deviații de sept, congestie nazală, etc.), este foarte posibil ca acesta să dezvolte mult mai des dureri în gât.
???? ????????????????????
???????????? ???????????????????? ???????????????????????????? „????????????̦???????? ????̂???? ????????̂????”? Prin simpla igienă corespunzătoare a mâinilor înainte de masă și asigurarea unui sistem imunitar puternic. Acest lucru nu se întâmplă peste noapte prin administrarea câtorva vitamine într-o zi, ci printr-o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume proaspete, odihnă suficientă și activitate fizică regulată.
???? ????̦????????????????̦???? ????????̆ uneori chiar este recomandat să le dăm copiilor alimente reci, precum o înghețată? Așa cum pe o piele iritată de o arsură de soare ☀️ nu ne dorim să punem apă fierbinte la duș, nici printr-un gât iritat nu dorim să treacă lichide fierbinți, ca de exemplu supa sau ceaiul. În cazul unui gât iritat, o înghețată are mai mult potențial să aline pe moment durerea decât ceva fierbinte.
Așadar, ???????? lăsați copiii să se bucure de o înghețată ???? (mai ales vara), dar asigurați-vă că au parte de igienă corespunzătoare.