Două persoane din Brașov sunt cercetate pentru falsificare de bani - Aceștia au cumpărat un autoturism cu bani falși

Două persoane din municipiul Braşov sunt cercetate într-un dosar de falsificare de bani, după ce au cumpărat un autoturism plătind cu bancnote falsificate. Poliţiştii au găsit, în urma unor percheziţii, o imprimantă şi mai multe bancnote falsificate şi au stabilit că astfel de bancnote au mai fost plasate la diferite firme din Braşov. Unul dintre suspecţi a fost arestat preventiv, celălalt fiind cercetat sub control judiciar.

Iul 24, 2023 - 14:23
Urmărește-ne peGoogle news
Două persoane din Brașov sunt cercetate pentru falsificare de bani - Aceștia au cumpărat un autoturism cu bani falși
Foto: 7Media / Imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au făcut o percheziţie domiciliară, în judeţul Braşov, într-un dosar în care se fac cercetări pentru falsificarea de bani, punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi înşelăciune.

”În fapt, la data de 21 iulie a.c., două persoane, din municipiul Braşov, ar fi achiziţionat un autoturism, din municipul Ploieşti, contravaloarea acestuia fiind achitată cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de lei. La scurt timp după comiterea faptei, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, asupra acestora fiind descoperite 40 de bancnote contrafăcute, în cupiură de 100 de lei”, a transmis, luni, Poliţia Română.

Astfel, autoturismul care a făcut obiectul tranzacţiei a fost predat persoanei vătămate.

”Ca urmare a datelor obţinute, la locuinţa persoanelor bănuite a fost efectuată o percheziţie domiciliară, unde au fost descoperite şi ridicate o multifuncţională color, două cartuşe de imprimantă, 27 de coli format A4, pe care erau imprimate bancnote în cupiură de 100 şi 50 de lei, 12 bancnote falsificate de 100 de lei şi 5 bancnote falsificate de 50 de lei. Cercetările au fost extinse, fiind descoperite şi alte bancnote falsificate plasate la diferite societăţi comerciale, din municipiul Braşov, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională”, a arătat sursa citată.

După audieri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, iar duminică procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus ca unul din bănuiţi să fie cercetat sub control judiciar, iar cel de-al doilea a fost prezentat Judecătoriei Ploieşti, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.