Premierul Marcel Ciolacu: Nu putem veni cu șapte tipuri de TVA. Am convenit că 9% rămân mâncarea, medicamentele, protezele

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că România a convenit în negocierile cu Comisia Europeană ca TVA-ul difereniat la alimente și medicamente să rămână diferențiat, la 9%, dar a precizat că nu este normal ca la cluburi TVA-ul să fie de 5%. El a mai spus că sunt prea multe excepții în România, în contextul discuțiilor despre majorarea unor taxe și impozite.

Iul 22, 2023 - 18:51
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Marcel Ciolacu: Nu putem veni cu șapte tipuri de TVA. Am convenit că 9% rămân mâncarea, medicamentele, protezele
Foto: Captură Video

”Nu putem veni cu șapte tipuri de TVA. Am convenit că 9% rămâne mâncarea, medicamentele, protezele. De ce la cluburi e 5% TVA? E normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepții în România, nu l-a spus doar Comisia, ci toate fourile europene. Ce vrem, să intre România într-un colaps. O să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru, după ce voi lua decizia”, a declarat Ciolacu.

G4Media.ro a scris pe 12 iulie că PSD-PNL negociază  un mega-pachet de măsuri fiscale, creșteri de taxe și impozite, care ar urma să fie aplicate fie de la 1 august, fie de la 1 septembrie, pentru a acoperi gaura bugetară de câteva zeci de miliarde de lei și pentru ca România să se încadreze în deficitul negociat cu Comisia Europeană, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful celor două partide aflate la guvernare.

În prezent există un TVA unic de 19% și au existat specualții despre o posibilă creștere la la 21% sau 22%. În prezent există cote reduse de TVA pentru anumite bucuri și servicii, cum ar fi TVA de 9% la alimentele de bază. Asta ar însemna anularea cotelor diferentiate de TVA la Horeca, pâine, carne, lapte, cărți, activitati culturale, etc. Premierul Ciolacu s-a pronunțat recent împotriva creșterii TVA.

Sursa: G4Media