Trei morți și mai mulți răniți, după un atac armat în Noua Zeelandă

Un atac armat a avut loc într-o clădire din Noua Zeelandă.

Iul 20, 2023 - 10:07
Urmărește-ne peGoogle news
Trei morți și mai mulți răniți, după un atac armat în Noua Zeelandă
Foto: Captură Video

Într-o clădire din centrul Auckland, al doilea oraș ca mărime din Noua Zeelandă, a avut loc un atac armat, soldat cu trei persoane decedate, printre care se afla și presupusul atacator, transmite Agerpres, citând AFP. Incidentul s-a petrecut în ziua deschiderii Cupei Mondiale la fotbal feminin, care este programată să aibă loc în Noua Zeelandă și Australia.

Premierul Noii Zeelande, Chris Hipkins, a subliniat că nu există nicio amenințare la adresa securității naționale și a asigurat că evenimentul sportiv, Cupa Mondială, va începe conform programului stabilit, indiferent de incidentul violent.

Într-un comunicat oficial, echipa națională americană, aflată în prezent la Auckland, a anunțat că toate jucătoarele și membrii personalului său sunt în siguranță.

În cursul atacului armat, care a făcut, de asemenea, mai mulţi răniţi, "autorul s-a deplasat prin clădire" trăgând "cu arma sa de foc", a declarat comisarul interimar al poliţiei, Sunny Patel.

"Ajungând la nivelurile superioare ale clădirii, bărbatul s-a încuiat în puţul liftului, iar personalul nostru a încercat să dialogheze cu el", a adăugat comisarul. "Alte focuri de armă au fost trase de bărbat şi a fost găsit decedat la scurt timp mai târziu", a mai afirmat Patel.

Până în acest moment, poliția a confirmat două victime în urma atacului, alături de agresorul care s-ar fi sinucis. De asemenea, forțele de ordine au raportat un număr semnificativ de răniți.

Polițiștii au intervenit prompt și în număr mare la atacul armat, izolând zona afectată. În plus, un elicopter a fost trimis la locul tragediei pentru a sprijini operațiunile.

"Ceea ce s-a întâmplat este evident alarmant şi asigurăm publicul că situaţia este sub control şi că acesta a fost un incident izolat", a declarat comisarul.

El a afirmat că "nu există niciun risc pentru securitatea naţională". Poliţia a cerut populaţiei să stea deoparte în timpul anchetei.

Sursa: DCNews