O profesoara de matematică, acuzată că a lăsat intenționat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost dată afară din liceu

Profesoara de matematică din de la Liceul Teoretic Azuga (LTA), acuzată că ar fi lăsat corijenți 12 elevi din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, a fost dată afară în urmă cu o săptămână, potrivit unui răspuns al conducerii liceului către unul din cei care au semnalat acuzațiile într-o petiție, obținut de Edupedu.ro. Directoarea Narciza Mincu a confirmat decizia Consiliului de Administrație (CA) de a desface contractul de muncă.

Iul 14, 2023 - 14:26
Urmărește-ne peGoogle news
O profesoara de matematică, acuzată că a lăsat intenționat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost dată afară din liceu
Imagine cu caracter ilustrativ

Context. Mai mulți părinți au depus, la finalul lunii iunie, o sesizare ce cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, printre care și foști elevi, în care o acuză pe o profesoară de matematică de faptul că i-a lăsat corigenți intenționat, deși au avut note bune la începutul anului școlar.

Mai exact, pe 7 iulie, la o zi după ce Edupedu.ro a semnalat cazul celor două anchete desfășurate la liceu, consiliul de administrație (CA) al școlii a hotărât sancționarea profesoarei Cristiana Dumitrescu cu desfacerea contractului de muncă, conform Legii educației în vigoare, articolul 280, alineatul 2, punctul f), care prevede „desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”.

Directoarea Narciza Mincu a refuzat să comenteze situația, contactată de Edupedu.ro, dar a confirmat desfacerea contractului de muncă pentru profesoara de matematică și a menționat că aceasta are drept de contestație.

„(8) Persoanele sancționate încadrate în unitățile de învățământ au dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectivă la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul școlar”, scrie la articolul 280, iar termenul de contestare ar fi, în acest caz, 22 iulie pentru profesoară.

Citește mai mult pe Edupedu.ro.