Salvamontiștii avertizează: „Alcoolul în vârf de munte, confuzie și accidente” - Desfășurare de forțe pentru un turist rupt de beat

Un bărbat din Cluj, aflat în stare de ebrietate, a fost salvat de cei de la Salvamont Borșa, de pe Pietrosul Rodnei.

Iul 9, 2023 - 16:05
Urmărește-ne peGoogle news
Salvamontiștii avertizează: „Alcoolul în vârf de munte, confuzie și accidente” - Desfășurare de forțe pentru un turist rupt de beat
Foto: Captură Video

”Alcoolul in vârf de munte.. confuzie si accidente!

Muntele îți oferă cea mai simplă lecție de viață la care ai acces, dar trebuie tratat cu responsabilitate și seriozitate. De aceeași seriozitate vă recomandăm să dați dovadă și să vă gândiți de două ori înainte de a pune pe drumuri salvatorii montani.

În această seară, Serviciului Public Salvamont Borșa a fost anunțat prin 112 despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Apelanta a revenit de mai multe ori, spunând că bărbatul, originar din Cluj, și-a fracturat piciorul. O echipă de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa a pornit spre locul intervenției împreună cu un echipaj SMURD. Ajunși la fața locului, am constatat că bărbatul este nevătămat, în avansată stare de ebrietate. Acesta a refuzat atât examinarea cât și transportul.

Vă recomandăm să nu consumați băuturi alcoolice pe munte deoarece acestea slăbesc organismul și capacitatea de efort. De asemenea, să nu vă abateți de la potecile marcate si in situația in care sunteți nevoii sa sunați la 112, asigurați-vă că nu transmiteți informații eronate.

În timp ce echipajele sunt ținute blocate la un caz care nu necesită intervenția de urgență, un alt turist poate avea nevoie de ajutor.

Fiți responsabili pe munte!”, transmit salvatorii.