Germania: O femeie a predat unor falși polițiști 50.000 de euro de frica hoților români

O femeie în vârstă de 90 de ani din Bonn-Bad Godesberg a predat monede de aur în valoare de 50.000 de euro, după ce a fost convinsă că o bandă de hoți români urmează să îi spargă locuința.

Iul 8, 2023 - 11:56
Urmărește-ne peGoogle news
Germania: O femeie a predat unor falși polițiști 50.000 de euro de frica hoților români
Imagine cu caracter ilustrativ

Escrocii au pretins la telefon că sunt angajați ai biroului poliției criminale de stat și i-au spus femeii că adresa ei se află pe lista unei bande de spărgători și că trebuie să își securizeze proprietatea.

Potrivit poliției, persoanele necunoscute ar fi sunat o femeie în vârstă de 90 de ani de mai multe ori între orele 9.30 și 20.00 și ar fi vorbit despre mai multe spargeri în cartier. În timpul anchetei presupușilor angajați ai LKA, asupra a doi suspecți arestați ai unei bande românești ar fi fost găsit un bilet pe care ar fi fost notată și adresa femeii.

Conform stiridiaspora.ro, de teama românilor, femeia a predat comoara din aur adevăraților escroci.

Cei doi escroci au convins-o în cele din urmă pe bătrână că trebuie să își securizeze proprietatea. Prin urmare, a pus monedele de aur într-o pungă de pânză sub o mașină parcată în fața casei. Apoi i s-a spus să coboare obloanele dinspre stradă.

Persoane necunoscute au putut astfel să ia prada fără să fie observate. Printr-un ultim apel telefonic, escrocii i-au spus femeii că totul este acum în siguranță.

Poliția din Bonn investighează și avertizează împotriva escrocilor care pretind că sunt membri ai familiei sau funcționari publici și anunță presupuse accidente sau spargeri iminente.