Sondaj: AUR detronează PNL cu un an înainte de alegeri - Partidul lui George Simion a ajuns la 20%

Schimbări uriașe pe scena politică, cu un an înainte de alegerile din 2024. Partidele de la guvernare pierd masiv din procente. Surpriza vine de la AUR. Partidul condus de George Simion se meniține la peste 20% în intențiile de vot ale electoratului - pe locul al doilea.

Iul 5, 2023 - 17:58
Urmărește-ne peGoogle news
Sondaj: AUR detronează PNL cu un an înainte de alegeri - Partidul lui George Simion a ajuns la 20%
Foto: George Simion / Captură Video

Sondajul de opinie publicat de INSCOP indică o scădere în popularitate a partidele din coaliția de guvernare: PSD a scăzut la 28,7%, iar PNL la 18%. AUR a devenit astfel a 2-a forță politică, cu un procent de peste 20%, chiar dacă a mai pierdut din popularitate față de precedenta măsurătoare.

CUM AR VOTA ROMÂNII LA ALEGERI

PSD - 28,7%
AUR-20,1%
PNL-18%
USR-12,7%
UDMR - 4,6%
PMP - 2,9%
Pro România - 2,4%

SURSA: Inscop Research/Realitatea PLUS

A patra formațiune politică în clasament este USR, care a crescut ușor până la 12,7%.

„Scorurile principalelor 4 partide încep să se strângă, ceea ce sugerează o competiție stransă pentru alegerile europarlamentare, dacă se va menține acesată tendință de erodare a partidelor de la guvernare și de creștere a celor din opoziție.

Prin urmare, cu un an înainte de primele alegeri, toate partidele au timpul necesar pentru a-și calibra mesajele, politicile, acțiunile astfel încât să modifice această tendință. (...) Datele sunt extrase din sondaje INSCOP Research realizate în ultimii doi ani, reprezentative pentru populația adultă a României”, a scris Remus Ștefureac, directorul INSCOP.