Imigranții din Belarus forțează granița poloneză - Polonia își intensifică securitatea graniței

Polonia va desfăşura 500 de poliţişti la frontiera sa cu Republica Belarus, a anunţat duminică, 2 iulie, ministrul polonez al afacerilor interne Mariusz Kaminski, informează Reuters. Anunțul vine după ce poliţia de frontieră a Poloniei a comunicat că 187 de persoane au încercat să traverseze ilegal frontiera din Belarus în Polonia sâmbătă.

Iul 2, 2023 - 14:42
Urmărește-ne peGoogle news
Imigranții din Belarus forțează granița poloneză - Polonia își intensifică securitatea graniței
Foto: Captură Video

„Din cauza situaţiei tensionate la frontiera cu Belarus, am decis întărirea forţelor noastre cu 500 de ofiţeri de poliţie de la unităţi de prevenţie şi de contraterorism”, a scris Kaminski pe Twitter.

„Aceştia se vor ralia celor 5.000 de poliţişti de frontieră şi celor 2.000 de soldaţi care apără securitatea la această frontieră”, a adăugat el.

Un gard metalic înalt de cinci metri, dublat de un sistem electronic, funcţionează de-a lungul graniţei Poloniei cu Belarus, un aliat al Rusiei, acuzat că a lăsat să pătrundă migranţi care doresc să ajungă în UE, acuzaţie respinsă de Minsk.

În pofida acestor măsuri de protecţie şi a practicii obişnuite de respingere a migranţilor ilegali aplicată de Polonia, circa o sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranţi proveniţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt raportate zilnic de poliţiştii de frontieră şi de ONG-urile care operează acolo.