Un incident cu focuri de armă a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău

Un incident cu focuri de armă a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău, anunță Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Iun 30, 2023 - 19:13
Iun 30, 2023 - 21:51
Urmărește-ne peGoogle news
Un incident cu focuri de armă a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău
Foto: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat în urma atacului armat de pe Aeroportul Chișinău.

"Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.


Atacatorul a fost prins. Acesta a fost rănit de către forțele de ordine și primește îngrijiri medicale.

"Agresorul a fost capturat în urmă cu câteva momente de BPDS FULGER. Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Revenim cu amănunte", transmite din nou Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.


"În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Forțele de intervenție se află la fața locului. În curând revenim cu amănunte", a fost primul mesaj transmis de Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova cu puțin timp în urmă.

Ulterior, autoritățile din Republica Moldova au revenit cu mai multe precizări.

"Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația.În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă 2 victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului. Revenim cu detalii", transmis ulterior Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Sursa: DCNews