Legea pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost votată - Dacă nu va fi atacată la CCR legea merge la promulgare

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului au votat luni, 26 iunie, pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor cu 382 de voturi „pentru” și trei abțineri.

Iun 26, 2023 - 15:34
Urmărește-ne peGoogle news
Legea pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost votată - Dacă nu va fi atacată la CCR legea merge la promulgare
Foto: Camera Deputaților/ imagine cu caracter ilustrativ

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a făcut din nou scandal și a întrerupt dezbaterea de mai multe ori. Aceasta a fluierat în sală, iar la un moment dat a adus un clopoțel și a strigat că „pensiile speciale sunt o minciună. Legea este neconstituțională”.

Dacă legea nu va fi atacată la Curtea Constituțională, ea merge la promulgare.

Şedinţa este condusă de preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis și a fost deschisă cu intonarea imnului naţional, cu ocazia Zilei Drapelului.

Anterior, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat după şedinţa conducerii partidului că parlamentarii PNL care nu votează legea de eliminare a pensiilor parlamentarilor vor fi daţi afară din partid.

Ciucă a mai spus că în BPN a fost luată decizie în BPN ca toţi parlamentarii PNL să voteze pachetul de legi care cuprinde eliminarea pensiilor speciale şi a pensiilor parlamentarilor precum şi legea care interzice cumulul pensie-salariu, până miercuri, la închiderea sesiunii parlamentare şi a precizat că este posibilă o sesiune extraordinară, dacă vreuna va fi atacată la CCR.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat luni, după şedinţa conducerii partidului, că în PSD nu există o decizie privind excluderea din partid a celor care nu votează eliminarea pensiilor parlamentarilor şi că speră că şi la PNL faptul că apartenenţa la partid înseamnă şi disciplină de partid să fie suficient de important pentru a nu se ajunge la astfel de sancţiuni.

”Nu s-a discutat despre sancţiuni. Cel puţin, în ceea ce ne priveşte, am dovedit că avem o abordare firească de grup şi ne subsumăm intereselor generale ale societăţii”, a spus Lucian Romaşcanu.