Cătălin Paul Dache, șeful Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, a fost pus sub urmărire penală după ce ar fi aprobat repararea unor avioane care nu au fost atinse niciodată

Cătălin Paul Dache, inspector general al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, a informat joi, 22 iunie, DNA.

Iun 22, 2023 - 20:04
Urmărește-ne peGoogle news
Cătălin Paul Dache, șeful Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, a fost pus sub urmărire penală după ce ar fi aprobat repararea unor avioane care nu au fost atinse niciodată
Foto: General de flotilă aeriană Cătălin-Paul DACHE / MAI

În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparații/mentenanță pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A și Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. cu o asociere formată din Școala Superioară de Aviație Civilă și o societate al cărui reprezentant este cercetat în prezenta cauză, suspectul Dache Cătălin Paul, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, cu încălcarea dispozițiilor legale, documentația necesară efectuării plăților pentru lucrările menționate mai sus, cunoscând că acestea nu au fost recepționate, executate sau au fost executate necorespunzător.

În demersurile sale, suspectul Dache Cătălin Paul ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză, care ar fi întocmit și aprobat diverse documente necesare efectuării plăților pentru lucrările amintite.

În contextul menționat mai sus, ar fi fost produs Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I. un prejudiciu în sumă totală de 23.199.049 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asocierea respectivă.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Celor șase suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, a transmis joi, DNA.