China: O scurgere de gaz a aruncat în aer un restaurant - Peste 30 de oameni au murit

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise într-o explozie care a avut loc miercuri seară la un restaurant din oraşul Yinchuan, în nord-vestul Chinei, a informat agenţia oficială de ştiri Xinhua.

Iun 22, 2023 - 09:15
Urmărește-ne peGoogle news
China: O scurgere de gaz a aruncat în aer un restaurant - Peste 30 de oameni au murit
Foto: Captură Video

Tragedie în nord-vestul Chinei, unde zeci de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un restaurant a fost aruncat în aer. Cauza ar fi fost o scurgere de gaz.

"O scurgere de gaz petrolier lichefiat (...) a provocat o explozie în cursul folosirii grătarului unui restaurant", a explicat agenţia, citând comitetul regional al Partidului comunist chinez.

Şapte persoane au primit îngrijiri, una dintre ele fiind în "stare critică", a precizat Xinhua.

Alte două victime suferă arsuri grave, alte două de răni uşoare, iar alte două au fost lovite de cioburi de sticlă.

Imagini la televiziunea oficială CCTV au arătat mai mult de zece pompieri luptându-se cu fumul care ieşea prin gaura deschisă provocată de explozie. Strada, care găzduieşte alte afaceri alimentare şi de divertisment, era presărată cu moloz.

Explozia a avut loc în jurul orelor 20.40 (12.40 GMT) la restaurantul Fuyang Barbecue, situat într-o zonă rezidenţială din centrul oraşului Yinchuan, capitala regiunii autonome Ningxia.

Tragedia a avut loc cu o zi înainte de Festivalul Bărcilor Dragon, o sărbătoare de trei zile pentru care mulţi chinezi se reunesc cu familia şi prietenii.

Ministerul gestionării situaţiilor de urgenţă a făcut cunoscut că serviciile locale de pompieri şi salvare au trimis la faţa locului peste 100 de persoane şi 20 de vehicule în urma exploziei.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat joi la orele 04.00 (miercuri, 20.00 GMT), a adăugat ministerul.

Sursa: DCNews