Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă vor efectua o vizită la Chișinău, unde se vor întâlni cu Maia Sandu și alți oficiali

Marcel Ciolacu, alături de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va efectua, miercuri, o vizită de o zi la Chişinău, au transmis surse guvernamentale.

Iun 19, 2023 - 18:23
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă vor efectua o vizită la Chișinău, unde se vor întâlni cu Maia Sandu și alți oficiali
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Conform acestor surse guvernamentale, în cadrul vizitei, prim-ministrul urmează să aibă întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean şi cu şeful Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Decizia lui Marcel Ciolacu de a nu îl numi pe Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului pare să creeze o tensiune în coaliție. Liberalii se opun renunțării la această nominalizare, chiar dacă motivul este avizul negativ al serviciilor de informații privind certificarea ORNIS a lui Mircea Abrudean.

Conform unor surse din PSD, Marcel Ciolacu l-ar fi informat încă de săptămâna trecută pe Nicolae Ciucă că îl va respinge pe Mircea Abrudean pentru funcţia de SGG, ca urmare a unor informaţii primite de la serviciile secrete.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă miza este Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, care funcţionează în subordinea SGG şi care controlează instituţiile publice importante, şi dacă PNL şi PSD vor reuşi să menţină coaliţia în funcţiune, Bogdan Chirieac a spus că "eu cred că până la europarlamentare în 2024 vor ţine coaliţia. Deocamdată, ştiu că Marcel Ciolacu s-a asigurat vizavi de această agenţie, deoarece şi Cancelaria Prim-Ministrului şi SGG-ul sunt sub directa supraveghere a lui Marian Neacşu, numit vicepremier. Deci ei nu pot face nicio mişcare fără să ştie vicepremierul. Eu nu cred că pe Mircea Abrudean îl respinge Marcel Ciolacu, ci cred că e reală treaba cu avizul de la servicii". Vezi continuarea articolului aici!