Un polițist de frontieră a fost rănit după ce o șalupă a Gărzii de Coastă a fost scufundată de o barjă ucraineană, pe Brațul Chilia

O barjă ucrainiană împinsă de un împingător sub pavilion Portugalia a fost scăpată de sub control și a lovit atât pontonul de pasageri cât și pe cel al Poliției de Frontieră din Chilia Veche. Un polițist de frontieră a fost transportat la spital, iar daunele materiale sunt majore.

Iun 14, 2023 - 13:42
Urmărește-ne peGoogle news
Un polițist de frontieră a fost rănit după ce o șalupă a Gărzii de Coastă a fost scufundată de o barjă ucraineană, pe Brațul Chilia
Foto: Facebook Împreună pentru Chilia

Oamenii spun că barja ucraineană, scăpată de sub control, în derivă a luat la rând: pontonul de pasageri, alte pontone mai mici (private) și pontonul Poliției de Frontieră, unde era, printre altele, și o ambarcațiune militară care a fost băgată efectiv sub ponton, potrivit dobrogealive.ro.

În acest moment, navele de pasageri ale Navrom nu mai acostează la Chilia Veche până la finalizarea unei expertize cu privire la starea pontonului.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au confirmat pentru „Dobroga Live” incidentul naval produs marți, în jurul orei 12, la kilometrul fluvial 45.

„Un convoi format dintr-un împingător și o barjă a avariat un ponton al poliției de Frontieră Române și un ponton al unei societăți comerciale. Un polițist de frontieră care se afla la bordul pontonului a suferit leziuni minore și a fost transferat la Spitalul Județean Tulcea. Cercetările sunt continuate de Căpitănia Tulcea. Ambarcațiunea a ajuns sub ponton și s-a răsturnat”, spune Garda de Coastă.