16 ani de închisoare pentru un șofer de camion după ce a încercat să întoarcă pe A1 și a omorât o femeie și pe fetița ei de doi ani

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omor calificat, după ce în anul 2020 a provocat un groaznic accident rutier pe autostrada A1, omorând o femeie, în vârstă de 25 de ani, și pe fetița sa de doar un an și 10 luni, conform Clujust.ro.

Iun 12, 2023 - 22:21
Urmărește-ne peGoogle news
16 ani de închisoare pentru un șofer de camion după ce a încercat să întoarcă pe A1 și a omorât o femeie și pe fetița ei de doi ani

Decizia este definitivă. În luna octombrie a anului trecut, șoferul de TIR a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 16 ani de închisoare. 

Conform sursei menționate, Curtea de Apel Pitești nu a admis solicitarea bărbatului de modificare a încadrării judiciare și a păstrat hotărârea Tribunalului Argeș. 

Accidentul provocat de șoferul de TIR a avut loc în noaptea de 17 spre 18 august. În vehiculul implicat în accident se aflau trei persoane: doi adulți și un copil. Autoturismul circula pe direcția Râmnicu Vâlcea către București.  

Șoferul TIR-ului se deplasa pe A1, pe sensul de mers București-Pitești. Apoi, a părăsit autostrada, pe breteaua de ieșire Pitești Sud-Craiova, și a intrat pe pasarela care străbate A1, de unde a văzut echipajul ISCTR. Din dorința de a evita controlul ISCTR şi posibile sancțiuni contravenționale fiindcă trebuia să fie în timpul de odihnă şi avea montat pe impulsorul cutiei de viteze un dispozitiv de alterare al timpilor de conducere, șoferul TIR-ului a încălcat marcajul longitudinal continuu, a intrat pe contrasens pe breteaua de ieșire de pe autostradă spre Cătanele și și-a continuat deplasarea până la intrarea pe A1. 

Apoi, a continuat să meargă pe contrasens, deplasându-se pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea-București. În continuare, și-a continuat deplasarea pe banda de decelerare, a pătruns pe banda 1 și banda 2, după care a virat stânga către breteaua de ieșire de pe autostradă (Pitești Sud-Craiova), moment în care a intrat în coliziune cu vehiculul care circula pe direcția Râmnicu Vâlcea spre Capitală. 

Se pare că soțul femeii de 25 de ani, care conducea mașina, a încercat să evite impactul, însă a lovit parapetele și a ricoșat în remorca TIR-ului. În urma accidentului, femeia s-a stins din viață la spital, iar fiica sa a murit la locul accidentului. 

Totodată, TIR-ul nu avea RCA, copia care a fost pusă la dosar fiind falsă.