Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, promite că „va da mâna” cu Vladimir Putin pentru cooperare strategică

Kim Jong Un a promis că „va da mâna” cu președintele rus Vladimir Putin și va consolida cooperarea strategică în scopul lor comun de a construi o țară puternică, a informat luni presa de stat KCNA.

Iun 12, 2023 - 10:46
Urmărește-ne peGoogle news
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, promite că „va da mâna” cu Vladimir Putin pentru cooperare strategică
Foto: The White House

Kim a făcut acest angajament într-un mesaj către Putin de marcare a Zilei Naționale a Rusiei, apărându-i decizia de a invada Ucraina și arătând „sprijin și solidaritate deplină”.

„Justiția va învinge cu siguranță și poporul rus va continua să adauge glorie istoriei victorioase”, a spus Kim în mesajul publicat de KCNA.

Kim a cerut „o cooperare strategică mai strânsă” cu Moscova, „strângând ferm mâna președintelui rus, în conformitate cu dorința comună a popoarelor celor două țări de a îndeplini marele obiectiv de a construi o țară puternică”, a adăugat acesta.

Coreea de Nord a căutat să creeze legături mai strânse cu Kremlinul și a susținut Moscova după ce a invadat Ucraina anul trecut, dând vina pe „politica hegemonică” și „lipsa de înțelepciune” a Statelor Unite și Occidentului.

În urmă cu două luni, Kim Yo-jong, sora liderului Coreei de Nord, susținea că președintelui Statelor Unite, Joe Biden, nu își poate asuma responsabilitatea pentru securitatea și viitorul țării sale.

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a catalogat o remarcă recentă a președintelui american Joe Biden despre "sfârșitul regimului" drept absurdă, scrie TASS.

"Un alt lucru pe care nu îl putem lăsa să treacă sau să trecem cu vederea este faptul că șeful executivului statului inamic a folosit oficial și personal cuvântul "sfârșitul regimului" sub ochii lumii", a citat-o Agenția Centrală de Știri din Coreea pe Kim Yo- jong, director adjunct al departamentului al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

"Ar putea fi luată ca o remarcă fără sens din partea persoanei care nu este deloc capabilă să-și asume responsabilitatea pentru securitate și viitorul SUA, un bătrân fără viitor, deoarece este prea mult pentru el să servească restul de doi ani din mandatul său", a susținut ea.

La o conferință de presă comună cu liderul sud-coreean Yoon Suk-yeol la Washington, la începutul acestei săptămâni, Biden a spus că un atac nuclear al RPDC asupra Statelor Unite și a aliaților și partenerilor săi va duce la sfârșitul regimului de guvernământ de la Phenian.

Șeful actual al Casei Albe a reiterat că are "autoritatea absolută ca și comandant șef și singura autoritate de a folosi o armă nucleară". Cu toate acestea, el a spus că SUA nu intenționează să staționeze arme nucleare în Peninsula Coreeană.

Mai mult, Coreea de Nord a respins cererile din partea SUA şi Coreei de Sud de reluare a dialogului şi a efectuat un număr record de teste în ultimii doi ani, inclusiv cu lansări de rachete balistice intercontinentale (ICBM) care pot lovi teritoriul SUA.

Sursa: DCNews