Cancelarul german, Olaf Scholz, va discuta cu Vladimir Putin pentru a-l îndemna să retragă trupele din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă că intenţionează să vorbească la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin în curând, pentru a-l îndemna să retragă trupele Rusiei din Ucraina, transmite Reuters.

Iun 10, 2023 - 21:05
Urmărește-ne peGoogle news
Cancelarul german, Olaf Scholz, va discuta cu Vladimir Putin pentru a-l îndemna să retragă trupele din Ucraina
Imagine cu caracter ilustrativ

Vorbind la o convenţie a bisericii protestante germane din Nürnberg, Scholz a spus că a mai vorbit cu Putin prin telefon în trecut.

”Intenţionez să o fac din nou în curând”, a spus el, adăugând că ”nu este rezonabil să forţezi Ucraina să aprobe şi să accepte incursiunea făcută de Putin şi că anumite părţi ale Ucrainei devin ruseşti exact aşa”, a adăugat Scholz, spunând că va depune eforturi pentru a se asigura că NATO nu va fi atrasă în război.

Moscova şi Kievul au raportat lupte grele în Ucraina, vineri, dar nu este sigur dacă contraatacul mult aşteptat al Ucrainei este în desfăşurare.

Contraofensiva ucraineană care vizează pătrunderea în apărarea rusă şi alungarea forţelor de ocupaţie este de aşteptat să implice în cele din urmă mii de soldaţi ucraineni antrenaţi şi echipaţi de ţările occidentale, inclusiv de Germania.

Rusia a tras cu rachete şi drone asupra ţintelor din Ucraina la primele ore ale zilei de sâmbătă, ucigând trei civili în oraşul Odesa, de la Marea Neagră, şi lovind un aerodrom militar din regiunea centrală Poltava, au declarat autorităţile de la Kiev.