Doi tineri au fost reținuți de DIICOT - Aceștia creșteau canabis într-un apartament din Sibiu

Patru percheziții domiciliare au avut loc miercuri, 7 iunie 2023, în Sibiu, pentru prinderea unor producători și distribuitori de droguri. Doi tineri au ajuns după gratii, în urma descinderilor DIICOT.

Iun 8, 2023 - 13:43
Urmărește-ne peGoogle news
Doi tineri au fost reținuți de DIICOT - Aceștia creșteau canabis într-un apartament din Sibiu
Foto: DIICOT

„La data de 7 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat patru percheziții domiciliare, în județul Sibiu, la persoane bănuite de comercializarea de droguri de risc și de mare risc”, au anunțat procurorii DIICOT.

Ancheta a scos la iveală faptul că din anul 2022, cel puțin, și până în prezent, persoanele cercetate au vândut, în mod repetat, droguri din categoria celor de risc - canabis și de mare risc - cocaină mai multor consumatori din județul Sibiu.

În urma perchezițiilor de miercuri au fost descoperite și confiscate recipiente cu inflorescențe de canabis, plicuri transparente care conțineau substanțe interzise porționate pentru vânzare, sume de bani, cântare electronice și telefoane mobile despre care anchetatorii cred că au fost folosite în activitatea infracțională.

Într-una din locuințele percheziționate s-a găsit o cultură indoor de plante, altfel spus canabis crescut în ghivece, precum și componentele electronice ale unui kit de creștere.

Suspecții de trafic de droguri au fost conduși la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

„Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 30, respectiv 31 de ani, ambii din municipiul Sibiu. În cursul zilei de miercuri, 8 iunie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile”, au mai menționat anchetatorii.

Cauza a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, dar și al echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și echipajelor canine din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.