Protest al polițiștilor la Parlament - Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, salariile mici și de modificare legii pensiilor militare

Sunt proteste de amploare și în rândul polițiștilor. Oamenii legii se plâng de condițiile de muncă și de salariile mici. Pe lângă această problemă, polițiștii sunt nemulțumiți și de faptul că pensiile lor vor fi recalculate, iar vârsta de ieșire la pensie va fi majorată până la 65 de ani.

Iun 8, 2023 - 13:35
Urmărește-ne peGoogle news
Protest al polițiștilor la Parlament - Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, salariile mici și de modificare legii pensiilor militare
Foto: snppc.ro / Facebook

„Vrem actualizarea salariului, modificarea pensiilor militare, să nu mai fie la speciale, vrem actualizarea normei de echipare și celei de hrană. Dacă nu ne sunt satisfăcute aceste cereri, probabil că vom bloca penitenciarele, nu vom mai prezenta deținuții la instanțe și nu îi vom mai scoate la apel. Suntem 500 de oameni aci. Sperăm să fim primiți la discuții”, a declarat Florin Cârceanu de la Penitenciarul Craiova.

"Săptămâna trecuta FSNPPC a anunțat un calendar de proteste care debutau cu pichetări ale sediilor MAI, ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, sediul Guvernului, Administrația Prezidențială si reprezentanta Comisiei Europene la București. În urma comunicatului care anunță declanșarea protestelor am fost invitați la discuții cu dl ministru Lucian Bode, care a prezentat o oferta a Guvernului legata de aplicarea Legii 153/2017 în 2 etape:

1. de la 01.07.2023 aplicarea grilei din Anexa VI a Legii 153/2017 (ultima tranșă restanta de încasat cu o medie 374 de lei net/lună) și

2. la prima rectificare bugerată calcularea sporurilor la salariul de funcție aflat in plata pe grilă (o creștere în medie cu 370 de lei /net/lună).

În contrapartidă am solicitat aplicarea grilei cu 01.06.2023 și un calendar clar de aplicare a sporurilor calculate la salariul de functie aflat in plată începând cu 01.08.2023.

Marți ceea ce dl. ministru Lucian Bode s-a angajat la negocierile de săptămâna trecuta, a fost confirmat de domnul prim ministru Ciucă si de dl ministru al Muncii domnul Budăi: joi se va adopta OUG care va aduce aplicarea grilei din Anexa VI pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publica si Securitate Națională, începând cu 01 06 2023 (restanta incasată se va resimti la plata salariului din 14 iulie 2023).

Având în vedere că se preconizează aplicarea grilei din Legea 153/2017, pentru mâine 07.06.2023 începând cu ora 11.00 ne întâlnim la sediul Camerei Deputaților (intrarea Parc Izvor) unde vom picheta pentru a doua noastră revendicare : scoaterea pensiilor militare din PNRR și aplicarea Legii 223/2015 așa cum a fost votata și promulgată," se arată într-un comunicat al FSNPPC.