Statele Unite avertizează Iranul: „Toate opțiunile sunt pe masă dacă este respinsă calea diplomației”

Secretarul de Stat american Antony Blinken reiterează luni, 5 iunie, într-un discurs, la Washington, la lobby-ul proisraelian AIPAC, că administraţia lui Joe Biden nu va permite niciodată Iranului să se doteze cu arma atomică, relatează AFP.

Iun 5, 2023 - 22:45
Urmărește-ne peGoogle news
Statele Unite avertizează Iranul: „Toate opțiunile sunt pe masă dacă este respinsă calea diplomației”
Foto: Shahrake Gharb, Tehran, Iran - Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

”Dacă Iranul respinge calea diplomaţiei, atunci, aşa cum preşedintele Biden a spus clar în multe rânduri, toate opțiunile sunt pe masă pentru a ne asigura că Iranul nu va obţine arme nucleare”, a dat asigurări şeful diplomaţiei americane, potrivit WioNews.

Blinken a declarat faptul că nu există amenințare mai mare pentru securitatea Israelului decât cea pe care o reprezintă regimul din Iran. Acesta a subliniat că diplomația este cea mai bună cale pentru a preveni în mod ”verificabil, eficient și sustenabil” înarmarea nucleară a Iranului.

”Presiunea economică și descurajarea consolidează calea diplomatică” a mai precizat Secretarul de Stat al SUA.

Blinken a reiterat angajamentul continuu al SUA atât pentru securitatea Israelului cât și pentru soluția celor două state la conflictul Israeliano-Palestinian. Acesta a subliniat însă că un obstacol în calea păcii în reprezintă coloniile din Cisiordania.

Secretarul de Stat american a spus că Washingtonul va continua să lucreze pentru a ajuta Israelul să se integreze în regiune ca mijloc de consolidare a securității, stabilității și prosperității în Orientul Mijlociu. El a subliniat, de asemenea, importanța normalizării relațiilor dintre Arabia Saudită și Israel.

El a spus: „Statele Unite au un interes real de securitate națională în promovarea normalizării între Israel și Arabia Saudită”.