Un bărbat din Galați a fost prins capturând păsări din specia Sticlete

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi a anunțat, duminică, faptul că un bărbat din Galați a fost prins capturând în mod ilegal păsări din specia Sticlete.

Iun 4, 2023 - 14:12
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat din Galați a fost prins capturând păsări din specia Sticlete
Imagine cu caracter ilustrativ

'La data de 3 iunie 2023, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor a depistat, pe raza localităţii Târgu Bujor, în zona cunoscută sub denumirea de Lunca pârâului Chineja, un bărbat de 46 de ani, în timp ce captura, fără drept, exemplare de păsări din specia Sticlete (Carduelis). Persoana în cauză folosea cuşti prevăzute cu dispozitive special confecţionate pentru capturarea păsărilor', se arată în comunicatul transmis de IPJ Galaţi.

Păsările capturate au fost examinate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, ajutați de paznicul de vânătoare din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. În urma verificărilor s-a constatat că păsările nu erau rănite și au fost eliberate.

'În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj (...), cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanei depistate', a precizat IPJ Galaţi.