Închisoare cu executare pentru un bărbat din judetul Neamț după ce i-a înjurat și i-a amenințat cu moartea pe doi agenți de la Poliția Rutieră „Vă mierlesc, fraierilor, și fac 20 de ani de pușcărie”

Un bărbat din localitatea Păstrăveni, județul Neamț, a fost condamnat la închisoare cu executare după ce i-a înjurat și i-a amenințat cu moartea pe doi agenți de la Poliția Rutieră.

Iun 1, 2023 - 19:09
Urmărește-ne peGoogle news
Închisoare cu executare pentru un bărbat din judetul Neamț după ce i-a înjurat și i-a amenințat cu moartea pe doi agenți de la Poliția Rutieră „Vă mierlesc, fraierilor, și fac 20 de ani de pușcărie”
Imagine cu caracter ilustrativ

Judecătoria Târgu Neamţ l-a condamnat pe acesta la 1 an şi 4 luni de detenţie, pentru ultraj, potrivit Adevărul.

Incidentul în care a fost implicat bărbatul a avut loc în mai 2020, în timpul pandemiei, în Târgu Neamț. Atunci, agenții de la Rutieră le-au atras atenția mai multor persoane aflate pe stradă că vor fi amendate dacă nu pleacă acasă, ținând cont că erau în vigoare restricții de circulație.

Bărbatul acuzat, care se afla în stare de ebrietate, le-a cerut celor care îl însoțeau să se opună cererii polițiștilor.

”Staţi aici, voi ascultaţi de Miliţie!? Ce, bă, vă este frică de miliţieni, staţi aici!?”, a spus acesta.

Când oamenii legii i-au cerut să actele şi documente justificative, bărbatul i-a înjurat, motiv pentru care a fost imobilizat şi urcat într-o autospecială. În mașină și la sediul poliției, el a continuat să-i înjure pe polițiști, i-a scuipat și a încercat să-i lovească cu picioarele, după care i-a amenințat cu moartea.

”Pe drum a continuat să adreseze cuvinte şi expresii jignitoare, ameninţându-i că, după ce îl vor elibera, îi va omorî pe amândoi şi familiile lor, spunând că oricum va merge la puşcărie şi nu îi este frică. La sediu a manifestat acelaşi comportament, adresându-le ameninţări cu moartea - "vă mierlesc fraierilor şi fac 20 de ani de puşcărie"”, au mai arătat judecătorii.

În fața instanței, agresorul a susținut că nu își mai amintește nimic pentru că era foarte beat și că regretă ce a făcut.

”Având în vedere gradul de pericol social al faptelor săvârşite, urmările produse, precum şi elementele care caracterizează persoana şi conduita inculpatului, instanţa apreciază că scopul educativ preventiv al pedepsei va putea fi atins prin aplicarea unei pedepse privative de libertate”, se arată în motivarea condamnării.