Elveția: Un român a bătut atât de rău doi polițiști elvețieni, încât unul și-a dat demisia, traumatizat: „Auzeam cum trosneau oasele”

Un român care a bătut sălbatic doi polițiști, pe stradă, în Elveția, a ratat posibilitatea unei pedepse negociate după ce, la proces, n-a arătat niciun fel de regret pentru faptele lui.

Iun 1, 2023 - 18:59
Urmărește-ne peGoogle news
Elveția: Un român a bătut atât de rău doi polițiști elvețieni, încât unul și-a dat demisia, traumatizat: „Auzeam cum trosneau oasele”
Foto: tagblatt.ch

Unul dintre agenți a demisionat după ce a ieșit din spital și a recunoscut că e încă traumatizat de violențele ale căror victimă a fost, scrie cotidianul cantonal St.Galler Tagblatt.

Atacul românului în vârstă de 45 de ani a avut loc anul trecut, pe 4 mai. Cei doi polițiști din Heerbrugg patrulau în oraș alături de un alt coleg, când l-au văzut pe bărbat împigând bicicleta supraîncărcată. L-au oprit pentru un control de rutină.

Numai că, în fața confruntării cu oamenii legii, românul a scos o bară de fier de 50 de centimetri și i-a atacat imediat. A lovit cu forță în capul unuia dintre agenți, care și-a apărat craniul cu brațul, care s-a rupt imediat. „Auzeam cum trosneau oasele”, a spus victima în fața instanței.

Un al doilea agent a suferit și el răni la cap, dar în cele din urmă cei trei polițiști au reușit să-l imobilizeze pe agresorul lor. Toți au ajuns la spital, inclusiv românul, cu răni nespecificate de anchetatori.

Cazul a fost judecat miercuri în fața instanței din Altstätter. De o parte erau cei doi polițiști traumatizați, diagnosticați cu suferințe psihice și chinuiți cu probleme legate de somn. Unul dintre ei și-a dat demisia din poliție, după ce a ieșit din spital. Avocatul lor a spus: „Un astfel de atac nu trebuie să facă parte niciodată din pericolul profesional al unui ofițer de poliție”.

De cealaltă parte stătea românul, care nu a dovedit nici perspicacitate, nici remuşcări, ci mai degrabă indiferenţă. Bărbatul a negat orice vinovăție și de asemenea că a avut vreodată bara de fier în mână, în ciuda dovezilor ADN.

El s-a plâns, de asemenea, că autoritățile de poliție sunt o organizație criminală de psihopați, deoarece a suferit deja torturi și au încercat să-l ucidă în spatele gratiilor. Judecătorul a încercat un dialog cu românul care făcuse cerere de azil în Elveția, dar răspunsurile au fost fie incoerente, fie lipsite de orice logică.

Avocatul românului a încercat să explice că nu e vorba despre un atac violent și românul doar a vrut să evite controlul celor doi polițiști.

Instanța a hotărât însă o pedeapsă de patru ani și unsprezece luni de închisoare și o expulzare ulterioară de 15 ani pentru român.

Verdictul este aproximativ în concordanță cu ceea ce a cerut apărarea ofițerilor de poliție și este cu mult peste pedeapsa de 24 de luni de închisoare cerută de apărătorul lui.

Pentru că este considerat extrem de violent, având, conform procurorului, „o energie criminală considerabilă”, românul a fost adus cu cătușe la mâini și lanțuri la picioare și ele nu i-au fost scoase nici în sala de judecată, așa cum e procedura de obicei, de teamă că va ataca pe cineva.