Un polițist din Prahova a trecut în „tabăra adversă” - Acesta a fost prins când fura din locuințe

Deși ar trebui să prindă hoți și să-i trimită la închisoare, un polițist de la IPJ Prahova a fost el însuși prins la furat. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu și urmează să fie cercetat.

Iun 1, 2023 - 18:18
Urmărește-ne peGoogle news
Un polițist din Prahova a trecut în „tabăra adversă” - Acesta a fost prins când fura din locuințe
Imagine cu caracter ilustrativ

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează cercetări faţă de un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IJP) Prahova care a fost plasat în arest la domiciliu, informaţia fiind confirmată, joi, pentru AGERPRES, de către reprezentanţii parchetului.

IJP Prahova a transmis un punct de vedere după apariţia în spaţiul public a unor informaţii din care reiese că un poliţist din cadrul instituţiei este cercetat pentru furt din locuinţe.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova se delimitează de astfel de comportamente care nu fac cinste instituţiei şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară. Totodată, precizăm că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi vor fi luate măsurile legale indiferent de calitatea acestora. Având în vedere calitatea persoanei în cauză, cercetările sunt de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova", arată sursa citată.

Ulterior, PT Prahova a confirmat, la solicitarea Agerpres, faptul că efectuează cercetări într-o astfel de speţă.

"Având în vedere apariţia în mai multe trusturi de presă a informaţiei privind cercetările efectuate faţă de un poliţist din cadrul IPJ Prahova şi a faptului că instituţia a dat un comunicat de presă privind acest aspect, confirmăm că faţă de o persoană având această calitate se efectuează cercetări într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu de către Judecătoria Ploieşti. Punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea la.domiciliu reprezintă etape ale procesului penal ce nu pot înfrânge prezumţia de nevinovăţie de care inculpatul beneficiază", arată sursa citată.

Conform informaţiilor apărute în spaţiul public, poliţistul respectiv ar fi acuzat de furt din locuinţe.