DGA a aniversat 18 ani de la înființare cu o festivitate oficială în parcarea instituției - Angajații DGA de rând au stat în birouri să nu „stânjenească” invitații importanți

Direcția Generală Anticorupție a aniversat, marți dimineața, 18 ani de la înființarea instituției, cu o festivitate oficială și o recepție amenajată în parcarea instituției. La eveniment a participat și ministrul Lucian Bode, deși la ora aceea, polițiștii Sindicatului Europol protestau în fața Ministerului de Interne.

Iun 1, 2023 - 18:10
Iun 1, 2023 - 22:02
Urmărește-ne peGoogle news
DGA a aniversat 18 ani de la înființare cu o festivitate oficială în parcarea instituției - Angajații DGA de rând au stat în birouri să nu „stânjenească” invitații importanți
Foto: Sindicatul Europol / Facebook

Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a declarat pentru G4Media că angajaților instituției fără funcții importante li s-a transmis să nu coboare ca ”invitații să nu fie stânjeniți de angajați”.

La festivitate au participat parlamentari, adjunctul procurorului general, doi ambasadori și personal diplomatic.

Au mai fost prezenți parteneri instituționali din structurile de aplicare a legii, reprezentanții instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, ai structurilor din Aparatul Central al MAI., șefii de  armă, precum și șefii serviciilor județene anticorupție. La eveniment nu a fost invitată și presa.

Din cadrul DGA, Cosmin Andreica spune că doar șefii de direcții și de servicii au avut voie să coboare în curte alături de invitați. Restul personalului a putut participa la recepția din parcarea instituției numai după plecarea invitaților importanți.

”Fiecare director, șef, șefuleț, șef mai mic sau chiar polițiști cu funcție de execuție au fost nevoiți să ‘doneze’ 200 lei pentru ‘buna desfășurare a ceremoniei’. Este peste capacitatea noastră de înțelegere abordarea directorului general al DGA de gira astfel de practici neortodoxe tocmai la nivelul unei structuri anticorupție, interzise de altfel de art. 43 lit. e) din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului ‘Polițistului ii este interzis, în orice împrejurare: e) să colecteze sume de bani de la persoane fizice sau juridice’”, a scris Sindicatul Europol, într-o postare pe Facebook.

Sindicatul a precizat că din meniu au făcut parte friptura de vânat, sarmalele și micii și prossecco. La eveniment a cântat și Marcel Pavel.